Sastojci:
- kilogram tikvica
- litar ulja
- litar sirćeta
- 5-6 zrna bibera
- 2 lovorova lista
- 4 zrna karanfilića
- so, začini po ukusu
Priprema:
Očišćene tikvice isecite na tanke kolutove. Uprovrelom sirćetu kojem ste dodali začine kuvajte tikvice 3-4 minuta, sklonite sa ringle i u toj istoj posudi ostavite tikvice na hladnom dva dana.
Izvadite iz sirćeta , ocedite i složite u čiste tegle. Nalojte uljem tako da tikvice budu sasvim pokrivene i idućih nekoliko dana proveravajte da li treba da dosipate. Zatvorite hremetički i sterilišite pola sata u zagrejanoj rerni.
Recept piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka