Sastojci: 

  • 1 glavica kupusa
  • 800 g špic rebara
  • 3 šargarepe
  • 1 kašičica bosiljka
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • 3 lista lovora
  • 1 sveža papričica
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 2 kašičice aleve paprike

PROČITAJTE JOŠ: ČORBASTA SARMA OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI: jelo sa mesom od slatkog ili kiselog kupusa koje može da se zamrzava (RECEPT)

Priprema:

Kupus iseckati na krupnija rezanca, a šargarepu na kolutiće. Uzeti veću šerpu pa na dno šerpe sipati ulje. Staviti polovinu kupusa i šargarepe. Poređati komade rebara. Posuti solju, suvim biljnim začinom. Dodati lovorov list i malo bosiljka. Zatim staviti drugu polovinu kupusa i šargarepe, poređati ostatak mesa i začiniti suvim biljnim začinom, solju, bosiljkom. Posuti alevom paprikom i dodati iseckanu papričicu. Zaliti sve pasiranim paradajzom. Naliti vodom da blago prelije smesu i staviti na umerenoj tempraturi da se sve krčka dok se količina ne smanji, ne ukrčka i kupus i meso ne omekša. Povremeno protresite šerpu i lagano promešati varjačom. Poslužiti toplo uz sezonsku salatu.

PROČITAJTE JOŠ: Topla predjela: sarma od kiselog kupusa sa kombinovanim povrćem (POSNO)

Tekst: Aleksandra

Izvor: Recepti