Sastojci:
- 240 g brašna, pola glatkog, pola oštrog, a može i samo glatko
- 120 g maslaca
- 1 kašika kisele pavlake
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
Za preliv:
- 1 vezica sremuša ili medveđeg luka
- 1 činija kopriva
- 2 mlada luka
- 1 mileram ili punomasna kisela pavlaka
- 1 jaje
- 300 g smeđih šampinjona
- 100 g šunke
- maslinovo ulje
Priprema:
Umesite testo sa hladnim maslacem i ostavite ga sat vremena u frižideru. Na maslinovom ulju prodinstajte naseckani mladi luk pa dodajte isckane pečurke, kada one puste tečnost dodajte seckani medveđi luk i iseckanu šunku. Čim luk uvene, maknite sa vatre, pobiberite i ostavite da se smesa ohladi. Vrhove kopriva kratko skuvajte u vreloj vodi pa iscedite. U činiji pomešajte pavlaku, pripremljenu smesu od povrća, pečuraka i šunke, koprivu, jaje. Testo razvaljajte tako da površina bude veća od dna posude u kojoj će se peći jer ivice moraju biti izdignute. Izlijte smesu na testo i pecite 30-40 minuta na 170 stepeni.
Izvor: Jutranji.hr
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka