Sastojci:

  • 240 g brašna, pola glatkog, pola oštrog, a može i samo glatko
  • 120 g maslaca 
  • 1 kašika kisele pavlake 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 jaje

PROČITAJTE JOŠ: HRONO GALETE: slani bakin kolač od ražanog i speltinog brašna (RECEPT)

Za preliv:

  • 1 vezica sremuša ili medveđeg luka 
  • 1 činija kopriva 
  • 2 mlada luka 
  • 1 mileram ili punomasna kisela pavlaka
  • 1 jaje 
  • 300 g smeđih šampinjona 
  • 100 g šunke 
  • maslinovo ulje

PROČITAJTE JOŠ: Vrhunski specijaliteti: krompirići u belom vinu (NAJBOLJI RECEPTI)

Priprema: 

Umesite testo sa hladnim maslacem i ostavite ga sat vremena u frižideru. Na maslinovom ulju prodinstajte naseckani mladi luk pa dodajte isckane pečurke, kada one puste tečnost dodajte seckani medveđi luk i iseckanu šunku. Čim luk uvene, maknite sa vatre, pobiberite i ostavite da se smesa ohladi. Vrhove kopriva kratko skuvajte u vreloj vodi pa iscedite. U činiji pomešajte pavlaku, pripremljenu smesu od povrća, pečuraka i šunke, koprivu, jaje. Testo razvaljajte tako da površina bude veća od dna posude u kojoj će se peći jer ivice moraju biti izdignute. Izlijte smesu na testo i pecite 30-40 minuta na 170 stepeni. 

Izvor: Jutranji.hr