Sastojci:
- 200 g maslaca (sobna temperatura)
- 120 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- sok 1-2 limuna
- puna kašičica praška za pecivo
- 100 g čokolade
- kašika kakaa
- rum
Krem:
- 500 g maskarponea
- 2 dl pavlake za šlag
- 70 g šećera
- 250 g jagoda
- sok 1 limuna
I još:
- 250 g jagoda
- 70 g šećera
- kesica crvenog preliva za torte
- ili crvenog želatina
PROČITAJTE JOŠ: Poslastičarska magija sa orasima: carigradska torta
Priprema:
Za testo penasto umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brašno s praškom za pecivo. Testo je gusto. Dodajte sok od limuna i rum, po želji. Pola smese stavite kašikom u pleh obložen pek-papirom, a u ostatak smese dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stavite u pleh sa žutom smesom i poravnajte. Pecite oko 20-25 minuta na 170 stepeni. Za krem prvo usitnite jagode sa šećerom i malo limunovog soka kao pire, pa dodajte maskarpone i umućenu slatku pavlaku. Preko mramornog kolača stavite krem, a preko krema preostale jagode sečene na listiće. Prelijte crvenim prelivom ili želatinom.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka