Bošča kebab su svima omiljene palačinke punjene kremastim filom od mesa i povrća su bogate ukusima i začinima, piše Lepa & Srećna. Sjajna kombinacija za uživanje u jelu.
PROČITAJTE JOŠ: URNEBES SALATA ZA KOJU ZNAJU SAMO RETKE DOMAĆICE SA JUGA SRBIJE: štedljivi beli urnebes (RECEPT + FOTO)
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jajeta
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša brašna
- pola čaše ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- ½ kg mesa isečenog na kockice
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa iseckana na kockice, malo kuvanog graška, nekoliko cvetića brokolija i drugog povrća po želji (probareno i iseckano)
- 1 kašika paradajz pirea
- aleva paprika, biber
Bešamel:
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike brašna
- 1,5 čaša mleka
Za odozgo:
- tanke kriške tvrdog sira (kao za sendvič)
PROČITAJTE JOŠ: IDEALAN PRILOG UZ SVAKO MESO ZA RUČAK: pikantni pire krompir sa pasiranim graškom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti testo i ispeći palačinke u pouljenom tiganju.
Iseckani luk propržiti na masnoći pa dodati prodinstano meso i zajedno pržiti. Potom dodati iseckano povrće, paradajz pire i začine, naliti malo vode i dinstati na tihoj vatri.
Za bešamel propržiti brašno na zagrejanom ulju da dobije bledožutu boju, sipati mleko i uz mućenje žicom kuvati do željene gustine. Začiniti po ukusu.
Na sredinu svake pečene palačinke staviti malo fila pa je presaviti sa sve četiri strane da se dobije paketić - bošča. Tako složene paketiće poređati u pouljeni pleh (da leže na preklopima), premazati bešamelom i na svaki odozgo staviti krišku sira (može i rendanog).
Peći oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, odnosno dok se sir ne rastopi. Servirati toplo.
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.