Bošča kebab su svima omiljene palačinke punjene kremastim filom od mesa i povrća su bogate ukusima i začinima, piše Lepa & Srećna. Sjajna kombinacija za uživanje u jelu.

PROČITAJTE JOŠ: URNEBES SALATA ZA KOJU ZNAJU SAMO RETKE DOMAĆICE SA JUGA SRBIJE: štedljivi beli urnebes (RECEPT + FOTO)

Sastojci:

Za palačinke:

  • 2 jajeta
  • 1,5 čaša mleka
  • 1,5 čaša brašna
  • pola čaše ulja  
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • ½ kg  mesa isečenog na kockice
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa iseckana na kockice, malo kuvanog graška, nekoliko cvetića brokolija i drugog povrća po želji (probareno i iseckano)
  • 1 kašika paradajz pirea
  • aleva paprika, biber

Bešamel:

  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 čaša mleka

Za odozgo: 

  • tanke kriške  tvrdog sira (kao za sendvič)

PROČITAJTE JOŠ: IDEALAN PRILOG UZ SVAKO MESO ZA RUČAK: pikantni pire krompir sa pasiranim graškom (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti testo i ispeći palačinke u pouljenom tiganju.  

Iseckani luk propržiti na masnoći pa dodati prodinstano meso i zajedno pržiti. Potom dodati iseckano povrće, paradajz pire i začine, naliti malo vode i dinstati na tihoj vatri.

Za bešamel propržiti brašno na zagrejanom ulju da dobije bledožutu boju, sipati mleko i uz mućenje žicom kuvati do željene gustine. Začiniti po ukusu.

Na sredinu svake pečene palačinke staviti malo fila pa je presaviti sa sve četiri strane da se dobije paketić - bošča. Tako složene paketiće poređati u pouljeni pleh (da leže na preklopima), premazati bešamelom i na svaki odozgo staviti krišku sira (može i rendanog).

Peći oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, odnosno dok se sir ne rastopi. Servirati toplo.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna