Zamrznuto povrće najbolji je spas kada želite napraviti brzo, zdravo i ukusno jelo. Povrće možete pripremiti na razne načine pa su vam samim tim, sjajna jela nadohvat ruke.
I ne, nema bojazni da je reč o povrću koje nije zdravo (zato što je zamrznuto). Ako je verovati stručnjacima, ovo povrće je, osim što je jeftinije i dostupnije, zamrznuto kada je bilo sveže ubrano tako da ga bez brige možete pripremiti i obogatiti svoje recepte. Lista povrća koju donosimo u nastavku pomoći će vam da lakše osmislite svoje obroke.
Grašak
Na tiganju zagrejte maslac, dodajte beli luk, so, biber i komadiće slanine. Dodajte kuvani grašak i integralnu testeninu ili pirinač. Jelo posipajte parmezanom i poslužite.
Kukuruz
Kao dodatak uz crveni pasulj, maslinovo ulje, beli luk, so i biber, ali i kao dodatak kuvanom pirinču ili deo punjenja za obožavani burito ova namirnica će sjajno da upotpuni vaša najdraža jela.
Prokelj
Izdinstajte piletinu u maslinovom ulju sa belim lukom. Skuvajte prokelj i dodajte piletini. Posolite, pobiberite i dodajte par kapi aćeto balsamika koji se inače koristi kao dodatak salatama.
Zelena boranija
Kuvajte ih ili dinstajte na maslinovom ulju i belom luku. Dodajte začine, so i biber. Zavisno o tome koju ste radnju odabrali, boraniju možete napraviti kao varivo ili kao salatu. Možete ih čak i izrezati na trakice (ili kako vam odgovara) i dodati ih namirnicama koje inače koristite za wok.
PROČITAJTE JOŠ: OVAKVU POSNU SALATU JOŠ NISTE PROBALI: evo kako se pravi salata od krompira sa kiselim krastavcima (RECEPT + POSNO)
Brokoli
Dinstajte ga na maslinovom ulju. Dodajte so i crvenu papriku. Možete da je usitnite u blenderu i napravite gustu i kremastu supu. Pre posluživanja posipite rendanim sirom - izaberite stariji kačkavalj.
Seckani spanać
Dinstajte ga na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, so, biber i malo pavlake za kuvanje onu koju inače dodajete u omiljenu testeninu. Ovako pripremljeni spanać možete da dodate i u ukusnu fritatu koju pripremate za doručak ili večeru.
Karfiol
Dinstajte ga u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte so i beli luk. Možete da ga i skuvate ako ćete karfiol da pripremate kao salatu. Dodajte malo sirćeta i aćeto balsamika. Izvrstan je i kao zapečeni prilog. Nakon što ga skuvate dodajte hlebne kockice i pavlaku. Stavite ga u rernu i lagano zapecite.
Tekst: Martina Družinec
Izvor: Fashion.hr
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka