Sastojci (za 12 komada):

  • 250 g brašna
  • 2 kašicice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 125 g putera
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 2,5 dl mleka
  • 150 g borovnica (smrznutih)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Brašno (osim 2 kašike), prašak za pecivo i so pomešajte u velikoj posudi.
  2. Istopite puter u šerpici. Umutite jaja, pa im dodajte šecer, rastopljen puter i mleko, a kad se sve dobro sjedini, brzo dodajte u brašno.
  3. Papirne korpice stavite u podmazane kalupe za mafine, pa ih napunite testom. Borovnice pomešajte sa one dve kašike brašna, pa ih stavite preko testa i blago utisnite. Pecite mafine u rerni oko 25 minuta.
  4. Mafine izvadite iz kalupa, ostavite da se ohlade i pre služenja pospite prah-šećerom.

Vreme pripreme: 55 minuta 

Recepte piše: Marija Jakob