Svi znamo recept za kolač sa mlekom, takozvani koh, ali sada vam donosimo recept za koh sa malim preokretom! Pirinač natopljen mlekom u kombinaciji sa čokoladom i suvim grožđem stvara pravu harmoniju ukusa, piše Lepa & srećna.

Sastojci: 

  • 1 l mleka
  • 200 g pirinča
  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 d suvog grožđa
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • malo sode bikarbone

Priprema:

Tri četvrtine litra mleka stavite da se greje, pa dodajte i pirinač da se kuva. Mešajte i dolivajte mleko po potrebi, dok se pirinač ne skuva. Pred kraj sipajte šećer da se rastopi. Skuvan pirinač ohladite. U pirinač umešajte žumanca, suvo grožđe, vanilin-šećer i malo sode bikarbone. Belanca posebno umutite u čvrst sneg i polako umešajte u pirinač. Pleh dobro podmažite i pospite brašnom. Sipajte pirinač i pecite na 200 stepeni dok malo ne porumeni. Po želji, mestimično poprskajte topingom od čokolade.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekspres kolač sa piškotama i voćem

Slatkiši s voćem: brzi prevrnuti kolač sa šljivama i jabukama

Najlepši kolači za slavlje: recept za rozen tortu (POSNO)

Recepte piše Milja Lukić

Izvor: Lepa & srećna