Kraljica Elizabeta II ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere, piše Lepa & Srećna.
- Sastojci:
- 120 gr crne čokolade
- 120 gr šećera
- 120 gr putera
- 220 gr keksa
- 1 jaje
- Za podmazivanje: 1/2 kašike putera
- Za glazuru: 220 gr crne čokolade
- Za ukrašavanje: 20 gr čokolade
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.
Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite po želji.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.