Kraljica Elizabeta II ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere, piše Lepa & Srećna.

  • Sastojci:
  • 120 gr crne čokolade
  • 120 gr šećera
  • 120 gr putera
  • 220 gr keksa
  • 1 jaje
  • Za podmazivanje: 1/2 kašike putera
  • Za glazuru:  220 gr crne čokolade
  • Za ukrašavanje: 20 gr čokolade

Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.

Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.

Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite po želji. 

Izvor: Lepa & Srećna