Prilagodite količinu sastojaka broju gostiju, a ovaj recept ni vi nećete rado deliti s drugima, piše Lepa & Srećna

Sastojci:

  • 800 gr brašna
  • 300 gr kečapa
  • 300 gr kačkavalja
  • ulje za prženje
  • origano, bosiljak, so, biber

Priprema: Napravite osnovno testo za picu od 800 gr brašna, pa podelite u deset loptica.

Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni.

Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom (treba vam oko 300 gr) i pospite kačkavaljem (300 gr), pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi.

Pica: Osnovni recept za dizano testo

MINI PICA ČAŠICA: Italijanski slani specijalitet na 2 načina (RECEPT)

Recept za prženice kakve do sada niste pravili: PRŽENICE U RERNI, SA SIROM I KAJMAKOM (RECEPT)

BRUSKETI NA MEDITERANSKI NAČIN

Izvor: Lepa & Srećna