Supruga Donalda Trampa i Prva dama sveta, atraktivna Melanija Tramp privlači pažnju celom svetu, ali posebno u njenom rodnom gradu! Melanija je rođena u Sevnici, malom gradu na istoku Slovenije, a Sevinčani su odlučili da zarade na imenu atraktivne dame, pa je pravi hit postala torta Melanija!

PROČITAJTE JOŠ: 25 najlepših torti za za svečane prilike (RECEPTI ZA POSLASTICE)

Sevinčani su se radovali pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, pa je poslastičarnica "Julija" u Sevnici odmah nakon Trampovog trijumfa plasirala tortu inspirisanu imenom i likom njegove žene.

Torta izgleda glamurozno i elegantno, baš kao i Prva dama, a posebno je upečatljivo jestivo zlato na vrhu torte.

Sastojci za Melanija tortu su brašno, puter, lešnik, orasi, kikiriki, pistaći, bademi, indijski orah i susam, a jedno parče košta tri evra.

Torta je privukla veliku pažnju javnosti, ali poslastičarnica ne želi da otkrije način pripreme ove popularne poslastice.

Međutim, mi smo pronašli recept za dve druge Melanija torte koje su takođe dobile ime po supruzi Donalda Trampa, a ne sumnjamo da će vas njihov ukus potpuno zavesti!

RECEPT ZA MELANIJA TORTU SA ORASIMA I ČOKOLADOM OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Torta Melanija sa orasima i čokoladom

Savršena kombinacija ukusa zbog koje se traži parče više!

Ova poslastica osvaja svojim atraktivnim izgledom i kremastom strukturom!

Probajte i sigurno ćete poželeti da čaroban ukus osetite još jednom!

PROČITAJTE JOŠ: Najprostiji recepti za dobre kolače: 3 brze torte koje svaka domaćica može da spremi za 10 minuta (RECEPTI)

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g putera
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 kašike brašna
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • pola kesice praška za pecivo 

Priprema:

U posudu za mućenje stavite 5 jaja, dodati šećer i mutiti mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodati brašno i prašak za pecivo, lagano promešati žicom za mućenje, a zatim dodati i 3 kašike mlevenih oraha i još jednom promešati. Kalup namazati puterom i sadržaj posude za mućenje presuti u kalup. Peći 20 minuta na 200°C.

U međuvremenu izlomljenu čokoladu topiti na pari. U sud za mućenje staviti preostali puter, dodati šećer u prahu i mutiti mikserom.

Polupati 4 jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom mutiti žumanca, zatim dodati rastopljenu čokoladu, mutiti, dodati 300 g melvenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa.

Ispečeni patišpanj seći na dva dela. Prvi deo filovati pa preko staviti drugi deo patišpanja na koji se isto nanosi fil. Filom premazati celu površinu torte i ostaviti da se ohladi. U dublju posudu mutiti mikserom slatku pavlaku. Dobijeni šlag staviti u kuvarski špric i ukrasiti krajeve i sredinu torte. Jagode tanko iseći i ređati na šlag. Na sredinu torte na šlag staviti grančicu nane.

Izvor: Smaži me

NA SLEDEĆOJ STRANI VAS OČEKUJE RECEPT ZA MELANIJA TORTU SA RUMOM I VOĆEM!

PageBreak

Torta Melanija sa rumom i voćem

Jednostavna za pripremu, a tako savršena!

Ova torta podseća na leto, a voće na vrhu potpuno će vas osvežiti! Uživajte u čarobnom ukusu Melanija torte!

PROČITAJTE JOŠ: Tajni recept beogradskih poslastičara: pariska torta sa šlagom i čokoladom

Sastojci:

  • 125 g putera 
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 2 grama ruma
  • 200 g brašna
  • 2  kašičice praška za pecivo
  • malo mleka

Za dekoraciju:

1 konzervu (80 g) ili sveže voće

Priprema:

Pomešajte margarin, šećer i vanilin šećer, pa u posudu postepeno dodajte jaja, so i rum. U smesu stavite brašno, prašak za pecivo i puter i dodajte malo mleka. Pleh obložite papirom za pečenje, pa dobijenu raspodelite i pecite na temperaturi od 200 ° C oko 35 do 40 minuta. Preko torte stavite sveže ili voće iz konzerve.  Tortu isecite i ostavite da se ohladi, pa je poslužite. Prijatno!

Izvor: Lepa & srećna