Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 250 ml piva
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 4 fileta oslića
  • 300 ml ulja
  • 1 limun

Priprema:

Za Orly smesu umutite žumanca, brašno i pivo. Posolite i pobiberite, a zatim smesi dodajte prethodno umućena belanca i lagano promešajte.

Filete isecite na parčad, poprskajte sokom od limuna i posolite. Uvaljajte ih u brašno, pa u pripremljenu Orly smesu, a zatim pržiti na ulju, sa obe strane, na umerenoj temperaturi. Filete izvadite na ubrus da upiju masnoću.

Izvor: Recepti

Pročitajte još:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

Jela sa ribom: umesto kupovne sardine napravite jelo od skuše za dane posta (POSNO + RECEPT)

Manastirska jela s ribom: riblji bećarac (POST + RECEPT)

Jela sa ribom: pijani šaran u belom vinu (POST, RECEPTI)

Posno jelo: pečena garnirana pastrmka (RECEPT, RIBA)

Recepti za posni jelovnik: obrok-salata sa tunjevinom (RECEPT, POSNO)

Jela od ribe: dijetalni super oslić (POSNO, RECEPT)

Super recept za slano predjelo: rolat od oblande SA TUNJEVINOM (POSNO)