Od romantičnog venčanja u maju turska glumačka zvezda Kenan Imirzalioglu, Ezel iz istoimene serije, smršao je sedam-osam kilograma.

Zato ga u medijima zadirkuju da je glavni razlog tome 14 godina mlađa supruga Sinem Kobal. Ruku na srce, Sinem i jeste najvećim delom "krivac" za to.

Plašeći se da joj muž ne pusti stomačić poput drugih kolega, lepa Sinem je preuzela stvari u svoje ruke i Kenana upisala u teretanu koju i sama posećuje, a u kuhinji sprovela radikalan zaokret i počela da priprema zdrava jela. Ispostavilo se da je za sve to, računajući i brkove koje je ponovo pustio, motiv novi film.

PROČITAJ VIŠE: Turski zavodnik Serhat Teoman otkriva: Savaš i dalje hitno traži ljubav 

Markantni Kenan je, naime, prihvatio glavnu ulogu u filmu "Džingoz Redžai" koji se snima po romanu turskog pisca Pejamija Safe. Džingoz je zapravo turska verzija šarmantnog francuskog lopova Arsena Lupena koji krade od bogatih i daje sirotinji. Pa da bi lako trčao po krovovima i penjao se uz oluke, glumac mora da je vitak i gibak poput mačke.  

PROČITAJ VIŠE: 10 saveta zbog kojih više nikad nećete propustiti jutarnje vežbanje

No, pokazalo se da su dijeta i nabijanje kondicije najlakši deo priprema. Onaj teži tiče se izbora Kenanove partnerke. Mediji pišu da je glumac odbio 12 predloga, između ostalog i da snima sa lepom Songul Oden (39), koju znamo kao Gumuš iz istoimene serije, jer, navodno, želi mlađu partnerku. Da bi skratio celu priču, producent je novopečenom mladoženji predloži da ženski lik tumači njegova supruga Sinem Kobal.

I to je odbio:

- Bilo bi divno da zajedno radimo, ali ne sada. U nekom drugom projektu – navodno je rekao glumac koji inače obožava povrće spremljeno na maslinovom ulju, pa njegova Sinem i nije morala mnogo da se muči oko jelovnika. A najdraže jelo su mu tako pripremljene artičoke. Inače, za razliku od mnogih kolega koji se hvale kulinarskim umećem, Kenan se ne bakće po kuhinji. Slobodno vreme radije koristi za negu svojih bonsai biljaka, gardenija i ljubičica.

Artičoke na maslinovom ulju

Sastojci: 

  • 6 svežih artičoka ili onih iz konzerve
  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1/2 čaše graška
  • 30 komada arpadžik luka
  • 1 čaša maslinovog ulja
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1/2 veze mirođije
  • 1 kašičica šećera u prahu i soli po ukusu
  • 1 jaje i kašika brašna, po želji

Priprema:

Sveže artičoke očistiti od tvrdih listova, izvaditi sredinu sa dlačicama, namazati limunovim sokom i prokuvati desetak minuta. 

Arpadžik preliti vrelom vodom (da se lakše ljušti), oljuštiti i lagano propržiti na maslinovom ulju da porumeni. Šargarepu oljuštiti i iseći na kockice, naliti čašom vode i staviti da se dinsta. Kad provri, nakon pet minuta dodati kockice krompira i dinstati dok upola ne omekša. Ocediti povrće i dodati ga u arpadžik, a zatim i baren grašak (ili iz konzerve), promešati i skinuti sa vatre. 

Artičoke istrljati limunom i poređati u šerpu. Preko njih staviti povrće, posuti sa malo šećera i soli po ukusu i pola čaše maslinovog ulja, pa naliti čašom vrele vode. Šerpu poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok artičoke ne omekšaju. 

U nedijetalnoj varijanti umutiti jedno žumace, kašiku brašna i čašu vode pa pre kuvanja kroz cediljku sipati u šerpu sa artičokama da bi se dobio sos

PROČITAJ VIŠE:Jela po ukusu Novaka Đokovića: đuveč bez glutena (RECEPT + JELA S MESOM)

Gotovo jelo posuti seckanom mirođijom, ostaviti da se odmori desetak minuta i servirati. Na sto se može izneti i hladno.

Izvor: Lisa