Sastojci (za 12 komada):
- 3 kašike griza
- 350 g malomasnog krem-sira od obranog mleka
- 75 g putera
- 80 g šećera
- 2 jajeta
- pola kašičice ekstrakta vanilije
- 1 kašičica naribane kore od limuna
- prstohvat soli
- 100 g skroba
- 1 prosejana kašičica praška za pecivo
- 75 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Podmažite pleh za mafine i pospite grizom. Dobro ocedite sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite puter sa šećerom pa umešajte jedno po jedno jaje. Umešajte svež sir, ekstrakt vanile, koru od limuna i so. Pomešajte skrob i prašak za pecivo, prosejte po tome pa umešajte.
Stavite smesu u udubljenja na za mafine i pecite oko 40 minuta za zlatnosmeđe boje (po potrebi nakon 25 minuta prekrijte aluminijskom folijom). Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Potom izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Po želji pospite mafine šećerom u prahu. Rastopite čokoladu i ukrasite mafine.
Vreme pripreme: 70 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka