• Sastojci:
  • 800 g krompira 
  • 500 ml mleka 
  • so, biber 
  • muskatni oraščić 
  • malo kajenske paprike
  • 500 g svinjskog fileta
  • kašičica crvene mlevene paprike
  • 2 kašike margarina
  • crvena paprika
  • 4 struka mladog luka
  • 50 g rendanog parmezana
  • 100 g rendanog ementalera
  • listići bosiljka

Priprema:

Ogulite krompir, operite ga i isecite na kriške. U loncu zagrejte mleko, dodajte so, biber, kajen papriku i muskatni oraščić, pa 5 minuta kuvajte krompir. Izvadite, ocedite i stavite sa strane. Rernu zagrejte na 200 stepeni. 

Operite i osušite meso, pa ga isecite na 1 cm debele šnicle. Istrljajte ih crvenom mlevenom paprikom, biberom i solju. U tiganju istopiti margarin i na njemu ispržite meso sa svih strana. 

Operite papriku, prepolovite je, izvadite semenke i isecite na uske trake. Očistite mladi luk i isecite na kolutove. Margarinom podmažite vatrostalnu posudu pa u slojevima ređajte meso, krompir, papriku i mladi luk. Mleko pomešajte sa parmezanom i rendanim ementalerom i prelijte poslagane sastojke. Pecite u rerni 30 minuta. Izvadite i pospite listićima bosiljka.

Vreme pripreme: 25 minuta

Recepte piše: Marija Jakob

Pročitajte još: