- Sastojci:
- 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih)
- 5 kuvanih jaja
- 125 g maslaca + malo za podmazivanje
- veza peršuna
- prezle
- so, biber
Priprema: Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i kuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređ ajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.
Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka