• Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 2 kašičice senfa
  • 3 kašičice šećera
  • 100 ml tečnosti od kiselih krastavčića
  • 50 ml belog vinskog sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 1 kisela jabuka
  • 4 srednja kisela krastavčića
  • 1 krupna glavica luka
  • 2 struka mladog luka
  • 1 čen belog luka (po želji)
  • so i biber
  • malo kima

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, u posoljenoj vodi, sa kašičicom kima.

Ocedite, ostavite da se malo ohladi i mlakog ga oljuštite.

Dok se krompir hladi, izmešajte senf, šećer, ulje, sirće i tečnost iz kiselih krastavčića sa solju i biberom u jednoj tegli.

Dodajte sitno seckan luk i snažno mućkajte teglu tako da dobijete ujednačen preliv

Oljuštite i iseckajte jabuku i dodajte seckane krastavčiće.

Slažite u posudu red debljih kolutova krompira, pa jabuke sa krastavčićima, a svaki sloj prelijte sa par kašika pripremljenog preliva.

Kad završite, salata treba da bude ogrezla u prelivu.

Ostavite u frižideru barem 3 do 4 sata, a najbolje preko noći.

Do sutradan će krompir u potpunosti upiti preliv, a svi začini će se sjediniti u savršen ukus.

Izvor: Lepa & Srećna

PREDJELA I SALATE - RECEPTI