- Sastojci:
- 600 gr brašna
- 1 celo jaje + žumance
- 100 gr omekšalog putera
- oko 40 ml mlakog mleka
- kvasac, so, šećer, mleko
- belance za premazivanje
Staviti kvasac, malo šećera, soli i mleka u jednu šolju, pomešati i ostaviti poklopljeno na mlakom mestu da nadolazi.
U prosejano brašno staviti jaje, žumance, omekšali puter i nadošli kvasac. Uz postepeno dolivanje mlakog mleka, zamestite testo. Ostavite da odmara oko pola sata na mlakom mestu, obavezno pokriveno.
Premesiti nadošlo testo i ponovo ga ostaviti da odmara.
Od testa napraviti 18-20 manjih loptica. Poklopiti ih tepsijom i ostaviti da odmaraju deset do petnaest minuta.
Od loptice "odmorenog" testa napravite dugi valjak debljine prsta. Formirajte ga u oblik zečića, prenesite u tepsiju i premazite ulupanim belancetom. Isto uradite i sa preostalim lopticama testa.
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka