Mršavljenje se obično postiže pažljivim balansom ishrane i vežbanja, ali postoje mnogi drugi načini da bi se proces mršavljenja ubrzao, piše Lepa & Srećna.  Jedan od njih jeste ispijanje čaja, ali ne bilo kojeg! 

Zeleni čaj je jedan od najpopularnijih čajeva na svetu, a verovatno ga i vi imate u svojoj kući. Ovaj čaj se pokazao kao odličan u ubrzavanju metabolizma i bržem sagorevanju masti. Istraživanja pokazuju da oni koji konzumiraju zeleni čaj mogu da izgube u proseku 12 kg u periodu od 12 nedelja, bez ikakvih promena u ishrani, a za to su zaduženi flavonidi i kofein. 

Beli čaj sprečava formiranje novih masnih ćelija, stimuliše procese sagorevanje masti, smanjuje apetit. Pomaže u ubrzavanju metabolizma za 5 odsto što je jednako sagorevanju dodatnih 70 do 100 kalorija dnevno. Ulong čaj smanjuje želju za slatkišima i reguliše nivo šećera u krvi, poboljšava varenje i deluje kao prirodni antiseptik, a odličan je za zdravlje zbog antioksidanata. Pu Erh čaj je fermentisani kineski crni čaj, koji snižava nivo šećera u krvi, podstiče gubitak težine, a rezulati pokazuju da ovaj čaj lako skida dva kilograma, bez vežbanja i stroge dijete.

PROČITAJTE JOŠ:

MNOGO SAM NERVOZNA KAD OVO NE URADIM - OVAJ VIDEO JELENE ĐOKOVIĆ JOŠ NISTE VIDELI

INSTAGRAM POLUDEO ZA OVIM TRENDOM KREČENJA, A SIGURNO ĆETE I VI

KAKO SE OBLAČE ŽENE IZ DANSKE - NAJLEPŠA ODEĆA ZA KRAJ LETA

SVET JE U ŠOKU, A MNOGI SU ZABRINUTI ZA SVOJE ZDRAVLJE: da li kafa može da uzrokuje rak?

Karcinom je kompleksno oboljenje i uglavnom nije moguće utvrditi šta je glavni uzrok za pojavu malignih ćelija, ali pojavila se sumnja da ispijanjem kafe rizikujemo da obolimo od raka, piše Lepa & srećna.

Neka istraživanja su dokazala da kafa smanjuje rizik od karcinoma, dok su ranija istraživanja pokazala da ljudi koji piju kafu i puše cigarete imaju veći rizik od ove bolesti. Međutim, dokazano je da pečena kafa sadrži jedinjenje akrilamid koje se smatra kancerogenom supstancom, a neka istraživanja dokazuju da materija uzrokuje karcinom kod životinja. Kafa ne sadrži akrilamid sve dok ne prođe proces pečenja, pa se zato preporučuje da konzumirate kafe koje su manje ili srednje pečene, dok su one koje se peku na visokim temperaturama rizične po zdravlje.

Kancerogeni akrimalid nalazi se još i u cigaretama, zastupljen je u industrijama za proizvodnju papira, plastike i boja i u hrani koja se priprema na visokim temperaturama (pomfrit, tost hleb, čips). Stručnjaci apeluju da je preterivanje u konzumiranju kafe rizično po zdravlje, a bezbedna doza je 400 mg kofeina, odnosno do 4 šoljice kuvane kafe dnevno.

PROČITAJTE JOŠ: 

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK ŠTITNE ŽLEZDE 

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO POVRĆE TREBA DA JEDETE

OVU HRANU JEDITE 4 PUTA NEDELJNO ZA BRZO MRŠAVLJENJE