Sastojci (12 komada):

  • 15 g svežeg đumbira
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 50 g očišćenih oraha
  • kašičica kakao praha
  • 150 g gorke čokolade
  • 20 g putera
  • 12 polovina oraha

PROČITAJTE JOŠ: SUPER VOĆNI KOLAČI ZA MALE PARE: mafini sa višnjama (RECEPT)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za pečenje mafina premažite puterom. Đumbir oljuštite i narendajte. Đumbir, puter, šećer u prahu, jaja, brašno i prašak za pecivo mešajte nekoliko minuta. Polovinu smese sipajte u kalup za mafine. Orahe i čokoladu iseckajte sitno, pa zajedno sa kakaom umešajte u preostalo testo. Smesu stavite u poslastičarski špric i istisnite u sredinu testa sa đumbirom. Mafine pecite 35-40 minuta pa ih ostavite da se ohlade. Izlomite čokoladu i istopite je na pari. U istopljenu čokoladu dodajte puter. Smesu premažite preko mafina, pa ih ukrasite polovinom oraha. Pospite prah šećerom.

PROČITAJTE JOŠ: BAKIN RECEPT ZA KNEDLE SA KAJSIJAMA: mekan slatkiš od krompir testa (RECEPT)

Pripremila: Marija Jakob

Izvor: Lepa&Srećna