Sastojci:
Za kore:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašika ruma
- 150 g brašna
- kesica praška za pecivo
PROČITAJTE JOŠ: NEOBIČNE TORTE: kuglof-torta "karolina" sa voćem (RECEPT)
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 500 g neslanog sremskog sira
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 200 g bele čokolade
- 2 kesice želatina
- kesica vanilin šećera
- 50 g prženih listića badema
Za preliv:
- 250 g malina
- 100 g šećera
- 2 kesice preliva za torte
Priprema:
Od jaja, šećera, vanilin šećera, ruma i brašna izmešanog sa praškom za pecivo umesite testo. Dobro ujednačenu smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i presecite na pola.
Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena belanca i oceđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Polovinu fila rasporedite po donjoj kori, stavite gornju koru, pa je premažite preostalim filom i sa strane.
Preliv pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru. Pre serviranja tortu sa strane pospite listićima badema.
Izvor: Blic
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.