Jednostavno se priprema i idealna je za dane posta.
PROČITAJTE JOŠ: BUKOVAČA NA VODI: posno jelo po receptu oca Gavrila od pečuraka i krompira je jednostavno i ukusno (POSNO + RECEPTI)
Sastojci:
- 1 kilogram brašna
- 1 pakovanje kvasca
- pekmez ili nadev koji volite
- 1 vanilin šećer
- 1 kafena kašika soli
- prstohvat ili dva praška za pecivo
- 1 limun
- voda
- šećer u prahu
PROČITAJTE JOŠ: TOPLI I MIRISNI SAJDER OD JABUKA: evo kako se priprema ukusan napitak od jabuka za uživanje u hladnim danima
Priprema:
U šolji za čaj razmutiti kvasac sa mlakom vodom i ostaviti pola sata da odstoji. U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer, pa narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem. Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke. Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe. Podeliti testo na 3 ili 4 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom.
Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.
Izvor: Opanak
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka