Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka.

Recept za bazu za sladoled

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake za šlag
  • 50g šećera
  • 3 supene kašike kukuruznog skroba
  • prstohvat soli

Priprema:

1. U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.

VIŠE: Letnje osveženje: 3 recepta za domaći sladoled

2. U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da  počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.

3. Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.

Izvor: Zadovoljna