1. Vodka

Alkohol je poznat kao efikasno sredstvo za ubijanje bakterija koje uzrokuju loš zadah, a povoljno utiče i na smirivanje želuca i želudačnih kiselina.

Ako primetite neprijatan zadah koji je nastao odmah nakon obroka, upotrebite vodku ili rakiju.

Alkohol izmućkajte dobro u ustima, a ako vam ukus odgovara, a ne planirate da vozite, možete ga i progutati. Preporučujemo vam da se opredelite za vodku, posebno ako ručate na poslu ili nakon ručka planirate da idete na ljubavni sastanak, jer za razliku od ostalog alkoholnog pića, nakon ispijanja vodka neće izazvati neprijatni zadah alkohola.

2. Senf

Ovaj odličan dodatak jelima, pokazao se i kao veoma delotvorno sredstvo za saniranje lošeg zadaha iz usta.  Ima snažan ukus, a njegova ljutina odlično "gasi" snažne mirise belog i crnog luka. Nakon obroka od belog ili crnog luka, iskoristite moć senfa i osvežite usta. Princip je jednostavan: nekoliko minuta u ustima mućkajte kašičicu senfa. Ispljunite ga pa onda ponovite postupak. Ako vam ukus senfa odgovara, možete ga progutati.

3. Zeleni čaj

Mnoge su blagodati zelenog čaja. Osim što čisti organizam od toksina, ovaj čaj je pravi prijatelj vaše usne šupljine. Zato iskoristite njegova pozitivna dejstva koja ima na zube i desni, ali i na zadah iz usta. Sastojci iz čaja neutrališu neprijatne mirise, ali pomaže i kod problema sa želucem, tako što ga smiruju. Nakon obroka popijte šolju hladnog ili toplog zelenog čaja. Za najjači efekat preporučujemo vam da u napitak iscedite i malo soka od limuna.

4. Povrće

Povrće je još jedan koristan saveznik u obračunu s neprijatnim zadahom.  Šargarepa, pečurake ili citrusno voće bogato vlaknima, pospešuju lučenje pljuvačke u ustima, koja je važna za eliminisanje loših bakterija. Preporučujemo da se opredelite za citrusno voće koje možete nakon jakog i začinjenog obroka sa crnim i belim lukom, sažvaćite ga polako i rešite se zadaha.

5. Peršun

Peršun je poznat po svojim vrednim sastojcima koji odlično deluju na zdravlje, ali i eliminišu neprijatan zadaha. Žvaćite listove oko 1-2 minuta, a onda bi bilo najbolje da ih progutate.

Možete skuvati i čaj od peršuna tako što ćete šaku iseckanih listova staviti u 2 šolje vode i dodati 2 zrna karanfilića. Čaj kuvajte na srednjoj vatri, a kada počne voda da vri, pustite da odstoji na ringli još 5 minuta. Nakon toga procedite čaj i sačekajte da se ohladi pre nego što njime isperete usnu duplju.

Izvor: Lisa