- Sastojci (za 12 parčića):
- Za biskvit:
- 2 žumanceta
- 75 g marcipana
- 3 jajeta
- 75 g šećera
- 50 g brašna
- 15 g skroba
- kašičica kakaoa u prahu
- 175 g prhkog testa
- 50 g čokolade za kuvanje
- Za fil:
- 7 listića želatina
- 230 g malina
- kašičica limunovog soka
- 450 g pavlake za šlag
- 2 belanceta
- 95 g šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pomešajte žumanca i marcipan, dodajte jaja i šećer i umutite penasto. Prosejte brašno, skrob i kakao, pa i njih umešajte. Stavite u podmazan kalup (prečnika 26 cm), pecite 25 minuta pa hladite 8 sati. Razvaljajte testo (u kalup od 26 cm) i pecite na 180 stepeni 12 minuta, pa ga ostavite da se ohladi. Rastopite čokoladu i premažite biskvit. Potom ga horizontalno presecite i oko donje kore stavite prsten.
Omekšajte želatin. Pomešajte 150 g bobica s limunovim sokom. Ulupajte pavlaku u šlag, rastopite 5 listića želatina i umešajte u šlag. Ulupajte belanca sa 80 g šećera i umešajte u fil, pa dodajte 150 g malina. Nafilujte donju koru, preklopite gornjom i stavite na 2 sata u frižider. Ugrejte 80 g bobica i preostali šećer, pa u tome rastopite 2 listića želatina. Ostavite smesu da se prohladi i dok je još tečna, premažite tortu. Pričekajte da se stegne, pa poslužite.
Vreme pripreme: 100 minuta + 10 sati za hlađenje
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka