Već je poznato da vodu u kojoj se kuvala testenina ne treba bacati jer može da se korisiti za pripremu soseva. Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti, i to za biljke! Biljkama prija kalcijum, dopinosi njihovoj čvrstoći, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Takođe, kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Važno je da sačekata da se voda ohladi do sobne temperature pre nego što zalijete biljke. 

Ako niste sigurni da li vašoj biljki nedostaje kalijum, obratite pažnju na sledeće simptome: žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom, i spori rast.  Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.

Ako su vam listovi biljaka suvi i bez sjaja, probajte da ih oživite na način iskusnih baštovana. 

Stavite samo malo majoneza na čistu krpu i s njom prebrišite listove biljaka. Ne samo da ćete imati prelepe, sjajne listove biljke, već će se majonez razgraditi i potpuno pokupiti nataloženu prašinu.

 Izvor: Lepa&Srećna