• Sastojci:
  • 1 kg skuše
  • 2 dl belog vina
  • ruzmarin i lovorov list
  • 1 glavica belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika kapara
  • crne masline
  • so i biber

Priprema:

Skuše stavite u vatrostalnu posudu, prelijte vinom i ostatak dolijte vodu tako da ih prekrije. Začinite solju i biberom, lovorovim listom, i ruzmarinom i polovinom belog luka. Pecite u rerni ili na ringli 20-ak minuta, pa onda ribu izvadite iz tečnosti u kojoj se kuvala i ohladite pa odvojte od kostiju.

Pola ohlađenog mesa skuše izmiksajte štapnim mikserom u paštetu uz dodatak maslinovog ulja, a drugu polovinu samo izgnječite viljuškom, pa sjedinite.

Crne masline usitnite kao i drugu polovinu belog luka i kapare, pa pomešajte sa mesom i začinite dodatno solju, biberom i maslinovim uljem.

Izvor: Dobra kuhinja