U ovom sladoledu ima vitamina C u izobilju, tu je i đumbir čija protivupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova, tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med i ljute papričice.

VIŠE: Letnje osveženje: 3 recepta za domaći sladoled

Sastojci:

  • 2 čaše soka od pomorandže
  • 1/3 čaše soka limuna
  • 2/3 čaše smeđeg šećera
  • 1/3 čaše meda
  • 1 kašika mlevenog đumbira
  • ljuta paprika (na vrh noža)
  • 2 kašike viskija
  • 2 kašike tekućeg pektina (voćni šećer)

Priprema:

Sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmešajte i prokuvajte, nakon što proključa dodajte ostalo i neka vri otprilike minut. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač da očvrsne.

Izvor: Doznajemo.com