Sastojci:

  • glavica luka
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 100 g boranije
  • 30-50 g graška
  • 1 tikvica
  • 2 tanka režnja plavog patlidžana
  • 1 veći oljušten paradajz
  • 1 veći krompir
  • so, biber
  • malo aleve paprika
  • 1/2 vezice peršuna
  • 400 g pirinča

Priprema: Sitno seckan luk pržite dok ne postane staklast, dodajte seckane papriku i šargarepu, prepolovljenu boraniju i malo graška, i dinstajte u pari dok ne omekša, a potom dodajte iseckane tikvice, plavi patlidzan i crveni paradajz (oljusten). Začinite po ukusu solju, biberom, alevom paprikom i iseckanim peršunovim listom. Dodajte I kolutove krompira. Pomešajte s pirinčem, stavite u pleh, nalijte vodom da ogrezne duplo od visine pirinča i pecite na srednjoj temperaturi. Gotovo je kad pirinač upije svu vodu I krompir bude toliko mekan da se raspada.

Recepte piše: Milja Lukić