Iz južne Italije stiže nam odlično jelo koje se toplo servira kao prilog, a hladno kao predjelo. Sicilijanci su veoma ponosni na ovaj „paprikaš“ koji potiče sa njihovog ostrva.

Za ovo jelo potrebni su vam: maslinovo ulje, 2 velika patlidžana isečena na veće komade, 1 vršna kašičica sušenog origana, morska so, sveže mleveni crni biber, 1 manja glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 mala veza svežeg peršuna, 2 supene kašike usoljenih kapara, šaka zelenih maslina, 2-3 supene kašike aromatizovanog sirćeta, 2 velika, zrela paradajza, 30 gr badema. Kroz našu galeriju slika, pogledajte i uputstvo za pripremu. 

LepaiSrecna Za pripremu ovog mediteranskog jela, koje će vam posebno prijati u toplim danima, potrebno vam je oko pola sata, a ukus i miris će vas odvesti pravo na Siciliju!