Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji. Retko koji Srbin ne voli kombinaciju upečatljivog ukusa paprike i savršeno začinjenog mlevenog mesa, ali oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji znaju da se i najlepši ukus može nadograditi i postati još bolji.

Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene!

Voda u kojoj se kuvaju

Nakon što se napune nadevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.

Recept za najbolji fil i preliv za punjene paprke
Shutterstock  

Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.

Nadev

Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno seckane ispržene slanine u nadev od pirinča i mlevenog mesa. Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo.

Pročitajte i Kako iseći okruglu tortu kao profesionalac.

BONUS VIDEO

POHOVANE PALAČINKE I RUSKA SALATA NA POSEBAN NAČIN! Žiri ostao zatečen: Ova porodica je kuvanjem zaradila 10.000 dinara!  Kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.