Godinama već radnici obezbeđenja moraju da objašnjavaju građanima da se u banku, sud ili opštinu ne može ući u bermudama, majici sa tankim bretelama ili papučama.

Međutim, pritisnuti visokim temperaturama, a podstaknuti opštim razgolićavanjem na televiziji, društvenim mrežama i drugim medijima, mnogi upravo ovako obučeni krenu da završe neke poslove u državnim i poslovnim institucijama. Vrate se - neobavljenog posla.

Poslovni kodeks oblačenja zabranjuje kratke pantalone za muškarce i to važi i za šortseve i za bermude, pa čak i one "tri četvrt" pantalone, do ispod kolena. Takođe, nije po propisu da žena ulazi u sud ili opštinu u haljini ili bluzi dubokog dekoltea ili prekratkoj suknji.

"Žene vrlo često ne razumeju da ne postoji razlika između plažnih papuča i firmiranih papuča, kožnih papuča, sve je to papuča i sam joj naziv govori da je nedozvoljena, nebitno je kakva je papuča", rekla je za Blic Marijana Bunčić, zamenica rukovodioca pravosudne straže u Drugom osnovnom sudu u Beogradu. Jednostavno, žena mora da obuje sandale!

Prema njenim rečima, građani se pravdaju raznim izgovorima, žurbom, kašnjenjem i tome slično, ali jedini izuzetak se pravi kad su u pitanju trudnice ili stara lica koja su u pratnji drugih ili lica koja imaju očigledno fizičke i zdravstvene probleme.

 Izvor: Lepa&Srećna