Džejmi Mendel je počela da drži razne dijete već u svojoj 17. godini. Konstantno gladovanje i razmišljanje o hrani činili su je očajnom.

"Bila sam očajna", priča Džejmi danas, sa 20 kg manje. "Ne samo zbog svoje težine, nego zato što sam 10 godina provela potpuno opsednuta mislima o hrani", priseća se... "Prejedala sam se i to sam skrivala od ljudi", priznala je.

Tada je shvatila da je vreme za velike promene. Odlučila je da više ne gubi vreme na borbu s kilogramima i da se ne  zamara kilogramima ili dijetama. Umesto toga, napokon će živeti punim plućima, ne opterećujući se svojim izgledom. Upravo to dovelo ju je do gubitka kilograma.

PROČITAJTE JOŠ: Fitnes instruktorka imala je preko 100 kilograma, a onda je telo dovela do savršenstva!

Počela je intenzivno da se druži s prijateljima, da se viđa sa momcima, nije više brojala kalorije. Potpuno je promenila pogled na život i zahvaljujući tome prestala je da se prejeda, a kilogrami su počeli da se tope. Rezultat je bio sjajan – u dve godine izgubila je 20 kilograma.

PROČITAJTE JOŠ: Dijeta Ivane Španović: primer jelovnika za zdravo i vitko telo

"Znate u čemu je stvar", prepričava nam Džejmi, "Moja težina nije mi bitna u ovom trenutku. Postala sam srećna kada sam imala 20 kilograma više."

"Da, moje farmerke su sada manje, ali kroz ovo putovanje shvatila sam da mogu biti srećna bez obzira na težinu", govori nam i ponosno dodaje: "I upravo je to moja najveća pobeda".

Za sve žene koje se bore s kilogramima ima 3 saveta:

1. Prekinite dijetu: ako ne gubite kilograme, to znači da ona za vas ne funkcioniše. Počnite da slušate svoje telo. Jedite kada ste gladni, prestanite da jedete kada osetite da ste siti i verujte da vaše telo zna kada je vreme za hranu.

2. Uredite svoj život: većina ljudi prejeda se zbog emocionalnih problema, jer od svog života ne dobijamo ono što nam treba. Obratite pažnju na to kako koristite hranu u trenutcima kada niste gladni. Pruža li vam ona utehu, uzbuđenje, ljubav? Dizajnirajte život na način da u njega unesete više tih osećanja. Kada počnete osećati ono što želite, tada se nećete okretati hrani da biste ispunili te potrebe.

3. Pomirite se sa svojim telom: teško je zavoleti sopstveno telo, za početak počnite da ga poštujete i upoznajete. Tada ćete da razvijete prirodnu potrebu da se brinete za njega i da mu dajete hranjive obroke.

PROČITAJTE JOŠ: 7 saveta za tešku gojaznost: Kako sam bez dijete smršao 100 kilograma (VIDEO)

Izvor: Zadovoljna