Poznato je da beli luk ima neverovatna lekovita dejstva, a malo ko zna da pomaže u lečenju i regulisanju jednog opasnog oboljenja, piše Lepa & srećna.  Beli luk reguliše i obara šećer, a sprečava i bolesti koje najčešće dobijaju dijabetičari, kao što su visok krvni pritisak i kardiovaskularna oboljenja, ali i različite infekcije i viruse.

Stručnjaci savetuju da će beli luk imati najbolje dejstvo na zdravlje ako ga jedete sirovog, naročito ako čen izgnječite i tako oslobodite lekovite materije. Ako ne volite miris ili ukus belog luka, onda ga dodajte u jela od krompira ili salatu kako biste neutralisali jak miris. Iako je neverovatan lek iz prirode, stručnjaci ističu da šećeraši pre svakodnevne konzumacije belog luka treba da se posavetuju sa lekarom o količini koju smeju da pojedu kao i da provere da li baš uz njihovu terapiju smeju i da uzimaju beli luk, i u kojim količinama.

PROČITAJTE JOŠ:

OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO

OVO SU ZNAKOVI DA SE U STOMAKU RAZVIJA OPASAN TUMOR

AKO NE SPAVATE NOĆIMA, MOŽDA IMATE OPASNU BOLEST

KADA OVO SAZNATE, JEŠĆETE BELI LUK SVAKI DAN: evo koju opasnu bolest sprečava, a nije karcinom
LepaiSrecna 

KAKO DA SNIZITE KRVNI PRITISAK ZA SAMO 30 DINARA: čaša ovog napitka dnevno može da spreči infarkt

Visok krvni pritisak predstavlja direktan rizik za infarkt i šlog, ali naučnici otkrivaju da samo čaša ovog napitka dnevno može da snizi visok pritisak, piše Lepa & srećna.

Mnogi vole da uživaju u specifičnom ukusu kefira, ali malo ko zna koliko je ovaj napitak zdrav za  ceo organizam. Kefir naročito ima pozitivno dejstvo po zdravlje creva i podstiče varenje,  ali nova istraživanja otkrivaju da je odličan i u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Dokazano je da ljudi sa mikrobiotičkim disbalansom u crevima imaju veći rizik da obole od hipertenzije i bolesti srca.

Naučnici su izveli istraživanje na pacovima koji imaju visok pritisak i davali im kefir tokom 9 nedelja. Dokazano je da je kefir uspeo da snizi pritisak i smanji nivo endotoksina, opasnih bakterija koje izazivaju upale u telu. Takođe, kefir uz pomoć dobrih bakterija koje sadrži smanjuje upale u nervnom sistemu, a neki naučnici tvrde da njegovo konzumiranje ublažava loše efekte koje ima slana hrana kod pacijenata koji boluju od visokog pritiska. Čaša kefira košta oko 30 dinara, pa probajte da uz odgovarajuću terapiju pijete ovaj zdrav napitak.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE VOĆE NAJVIŠE OTROVANO PESTICIDIMA U 2018. GODINI

TEST ZA 6 SEKUNDI OTKRIVA KOLIKO ĆETE GODINA ŽIVETI

OVO JE PRVI ZNAK DA IMATE KAMEN U BUBREGU