Planirate da uredite enterijer moderno, praktično i želite da dodate notu elegancije? Uz samo 9 odličnih saveta i skroman budžet napravite moderno i otmeno carstvo u svom porodičnom gnezdu! Evo, šta savetuje dizajnerka Čeril, koja su to zlatna pravila:

Tri je magičan broj

Čeril savetuje da sobu ukrasite nekim "wow" detaljem! Tri moderne umetničke slike iz tri dela nisu najjeftiniji detalj, ali možete ih sami napraviti! Pronađite na internetu umetničku sliku iz tri dela, odštampajte ih u najvećoj veličini i kupite odgovarajuće ramove.

Ovde pogledajte sličan detalj u jednoj modernoj dnevnoj sobi.

Veliki tepih

Veliki tepih za veliku sobu! Ukoliko živite na malom prostoru i potrebni su vam saveti da bar vizuelno proširite prostoriju,evo šta savetuje dizajnerka: Neutralna paleta boja, ogledala iza sofe i ogromni čupavi tepih učiniće da vasa mala soba dobije na veličini! Ovde pogledajte prelepe šarene tepihe za dom.

Manje je više

Prepune police sitnica i knjiga neće doprineti da vaš dom izgleda otmeno i uredno. Dizajnerka Čeril, predlaže da kao što sređujete sebe i trudite se da ne preterate isto tako uradite i sa domom.

Police sa ponekom knjigom ili vazom deluju otmeno i skupo. Ne zaboravite da ti probrani komadi budu različite boje i oblika kako ne bi bilo monotono. Dizajnerka savetuje da ukoliko imate prazan ugao u stanu, jednostavno stavite omiljenu stolicu i napravite kutak za čitanje.

Nekim detaljem odredite fokusnu tačku 

Svakoj sobi je neophodna fokusna tačka, savetuje dizajnerka. Ukoliko još uvek u dnevnom boravku nemate neki upadljivi detalj koji će primetiti svaki vaš gost, odmah to morate promeniti. Dizajnerka predlaže veliko slikarsko platno iznad sofe u dnevnom boravku. Ne morate potrošiti veliku sumu novca na ovo, već zamolite nekog prijatelja umetnika ili pogledajte u obližnjoj galeriji, sigurno će se naći nešto po vašem ukusu i budžetu. Jedan ovakav detalj osvežiće vašu sobu i ne morate brinuti za druge detalje. Ovde pogledajte kako muralom da osvežite enterijer.

Jedan zid u tamnijoj nijansi

Najjeftiniji način da nekoj dosadnoj prostoriji za jedan dan date izgled otmenog francuskog budoara jeste da akcentujete jedan zid u tamnijoj boji ili da ga prektijete jutinim tapetama. Ovako neobičan i naglašen zid daće sobi toplinu i skupocen izgled. Ovde pogledajte hit tapete za 21. vek.

Osvetljen prostor

Ukoliko ste jedan od srećnika kojima je dom okupan svetlom, na dobrom ste putu ka modernom domu.  Svetli prostori su sinonim za eleganciju i otmenost, ali kako ne bi bili dosadni osvežite ih zanimljivim jastucima, dobra ideja su crno-beli sa neobičnom teksturom. Ovde pogledajte 5 načina da osvežite dnevnu sobu.

Kontrast

Ukoliko ste pratili naša upustva i opremili dom u neutralnoj paleti, velikim tepisima i svim ostavim ostalo je taj prostr začinite neobičnim elementima. Evo šta dizajnerka preldaže da napravite u svojoj sobi.  Ako vam je spavaća soba u belim nijansama, napravite uzglavlje na krevetu u tamnijoj nijansi koja će osvežiti i napraviti kontrast celoj prostoriji. Ovde pogledajte kako da sami napravite uzglavlje na krevetu.

Različiti stilovi

Čeril obožava da uredi prostor u neutralnim bojama, dodajući boje, teksture i detalje. Njena omiljena šema boja je kombinacija bele, sive i bež nijanse. Takođe voli da meša različite forme kao na primer dve bele stolice od kojih jedna pripada modernom dizajnu, a druga stilskom.  

Soba sa pogledom

Veliki prozori, soba ispunjena svetlom i pogled na centar grada, plažu je nešto o čemu svi sanjamo i povezujemo sa skupocenim domovima. Ovaj luksuz možete imati i u svom stanu uz par saveta. Kako bi imali lep pogled na okolinu morate osloboditi prostor. Visoki stolovi i garnitura će samo zaklanjati pogled tako da morate izabrati niske komade. Nabavite dva drvena stola, skratite nogare i dobićete koktel stočić koji osim što je moderan i praktičan, pruža vam jedinstveni pogled dok pijete kafu ili uživate u čarima svog doma. Ovde pogledajte jedan neobičan sto za kafu.

Izvor: Lisa / Moj stan