Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.

PROČITAJTE JOŠ: Jela po ukusu Novaka Đokovića: đuveč bez glutena (RECEPT + JELA S MESOM)

Supruga NovakaĐokovića oduševljena je kolačom, a recept je više nego jednostavan. 

Sastojci:

  • 200 g kakao putera
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 150 g kakao praha
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina
  • prstohvat soli

PROČITAJTE JOŠ: Šta danas kuva Novakova žena: hranljiva supa od zdravih namirnica po receptu Jelene Đoković (FOTO)

Sastojci za sloj od bele čokolade:

  • 100 g kakao putera
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina 

Priprema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro. 

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukosnoj poslastici.

Izvor: Telegraf