Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • glavica luka
  • oko 300 g kobasice
  • 5 barenih jaja
  • 2 nekuvana jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • malo mleka
  • oko 200 g trapista
  • so, biber

Priprema:

Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal. 

Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa

Pročitajte i:

Marinirana piletina sa roštilja

Krompirići iz rerne po receptu dobre domaćice

Jednostavno i lako: musaka od krompira i spanaća