Galenika i ove godine podstiče podizanje svesti o raku dojke: biraj Pantenol - KUPOVINA za podršku ROZE OKTOBRU

Promo

Galenika i njen brend Pantenol ove godine ponovo stavljaju u fokus borbu protiv raka dojke, kroz donacije i kampanju za podizanje svesti o važnosti prevencije i rane dijagnostike, koje su ključne za uspešno lečenje. Tokom oktobra, meseca posvećenog ovoj borbi, Galenika po peti put organizuje donatorsku akciju. Kupovinom bilo kog proizvoda iz Pantenol linije, Galenika izdvaja 3% vrednosti za podršku onkološkim ustanovama. Ove godine, sredstva će biti namenjena Zdravstvenom centru Kladovo, kako bi pomogla Službi onkologije u brizi za pacijente iz Istočne i Jugoistočne Srbije.

„Pantenol Roze oktobar je više od kampanje – on je simbol zajedništva i edukacije u borbi protiv raka dojke. Kroz ovu akciju, želimo da skrenemo pažnju na važnost informisanosti i rane dijagnoze, jer to značajno utiče na stopu izlečenja. Ove godine, fokus donacije je na Zdravstvenom centru Kladovo, koji brine o pacijentima iz celog regiona,“ izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Roze oktobar je mesec kada se širom sveta podiže svest o raku dojke, bolesti koja je, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, najčešći karcinom među ženama, pogađajući skoro četvrtinu ženske populacije. Obeležava se roze trakama, simbolom prevencije, rutinskih pregleda i skrininga.

Podizanje svesti o zdravlju dojki ključno je za uspešno lečenje. Redovni pregledi kod lekara i mesečni samopregledi pomažu u ranom otkrivanju bolesti. @Galenika šalje jasnu poruku: Podeli – Podseti – Proveri. Kupovinom bilo kog proizvoda iz @Pantenol linije - Galenikinog Pantenol krema, Pantenol + B3 Ha krem gela, maske, masti, losiona, rastvora, spreja, easy skin-a, oribleta ili pene, direktno doprinosite ovoj važnoj inicijativi.

Prema stručnjacima, način života igra značajnu ulogu u smanjenju rizika od raka dojke – zdrava ishrana, fizička aktivnost, dojenje i izbegavanje štetnih navika, kao što su pušenje i konzumacija alkohola, mogu smanjiti rizik za čak 30%.

Institut za onkologiju Vojvodine navodi da preko 70% raka dojke otkriju same žene, tokom samopregleda. Zato, osim redovnih lekarskih pregleda, preporučuje se da žene svakog meseca izdvoje nekoliko minuta za samopregled grudi – postupak koji može spasiti život.

Svetska zdravstvena organizacija podseća da svakih 50 sekundi jedna žena na svetu izgubi život zbog ove bolesti. To su prekinuti životi, neispunjeni potencijali i praznine u životima porodica i prijatelja.

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ ističe da je rak dojke vodeći uzrok obolevanja i smrtnosti među ženama. Međutim, kada se otkrije na vreme, izlečenje je moguće u više od 90% slučajeva. Rana dijagnostika omogućava ne samo efikasnije lečenje, već i bolji kvalitet života pacijentkinja. 

Zato, udružimo se u ovoj borbi. #PodeliPodsetiProveri

Tekst: Promo