KAKO DA ULEPŠATE DOM U JESEN: feng šui saveti za bolju energiju u kući tokom hladnih dana

Kako da u dom privučete najbolju energiju tokom jeseni? Njen glavni element je Metal, evo kako da to primenite po feng šui principima...

Foto: Shutterstock

Jesen je divno godišnje doba i pravo vreme da se povežete s prirodom i da je, na novi način, unesete u dom.

Feng šui u kući je princip održanja dobre energije, energije koja lepo kruži, pa u skladu s tim i svoje okruženje u domu treba da menjamo.

Važno je da održimo dobre vibracije u kući, da energija bude stalno živa i nova, zato obavezno isplanirajte nekoliko promena tokom jeseni kako biste smanjili mogućnost skupljanja negativnosti i loše energije koja nam kvari raspoloženje i škodi zdravlju. 

U feng šuiju jesen je smatra elementom Metala, a on ima mogućnost da drži druge elemente i objedinjuje ih. Takođe, on stimuliše inteligenciju i mentalnu snagu.

Zato slobodno eksperimentišite sa uobičajenim bojama kojima predstavljamo Metal - u igri su srebrna, siva i crna. Ako su to vaše omiljene boje, neka budu i na većim površinama. Ako nisu, zadovoljite se detaljima.

U feng šuiju se smatra da Metal treba predstavljati ovalnim ukrasima, pa je dobro da baš takve birate u jesen. 

Tok energije u vašoj kući i van nje je vrlo važan. Tokom jeseni, napravite ravnotežu između tople i srećne energije u kući, ali i hladne i vetrovite prirode van doma.

Zato redovno proveratravajte kuću, nekoliko puta dnevno, a noću pustite da toplina ispuni dom. Jutro počnite temeljnim provetravanjem. 

Prozori, ne zaboravite,  regulišu ulaznu i odlaznu energiju i upravljaju količinom svetla u domu.

Ovo je ključno za zadržavanje energije u vašoj kući. 

Dodavanje jesenjih boja i ukrasa u vaš dom odmah će promeniti atmosferu i raspoloženje. Savetuje se dekoracija tikvama i bundevama - ovalni oblik i atmosfera jeseni, to je pun pogodak.

Jedna komponenta koja je veoma važna u feng šuiju je čišćenje. Morate biti u stanju da se rešite nepotrebnih predmeta i sitnica, mada je ovo ritual koji obično vezujemo za proleće. Ipak, to nam uvek pruža svež osećaj i neometano strujanje dobre energije kroz kuću.

Kada dođe jesen, letnje ukrase odložite i odlučite se za meke, tople i udobne predmete - ćebad, jastučiće, prekrivače, draperije. Pratite svoje reakcije - možda je vreme da se od nekiih letnjih i laganih zauvek rastanete? Reciklirajte, poklonite sve što možete. 

Predmeti zbog kojih se osećate dobro dodaće pozitivnu energiju vašem domu. Predmeti koji više ne bude vašu pažnju dodaće ustajalu energiju, pa zato treba da ih se rešite. 

Tekst: N.V.T.

Izvor: Sivana Spirit/Moj Enterijer

LepaiSrecna Kako da u dom privučete najbolju energiju tokom jeseni? Njen glavni element je Metal, evo kako da to primenite po feng šui principima...