BARENA PAPRIKA BEZ ULJA: fileti kisele paprike za zimnicu (RECEPT)

Kisela barena paprika bez ulja može dugo da ostane sveža i ukusna!

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 7 kg paprike
  • 4l vode
  • 300gr šećera
  • 200gr soli
  • 100 ml esencije
  • 1 vinobran

Priprema:

Paprike očistiti i iseći na filete, pa naređati u veliku posudu, koja se može poklopiti.

U šerpu sipati vodu, pa dodati šećer i so i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, dodati esenciju i vinobran, pa vrućom tečnošću zaliti one paprike.

Zatim ih poklopiti i ostaviti 24 sata da odstoje. Potom papriku složiti u tegle i preliti tečnošću u kojoj su stajale. Začiniti biberom u zrnu i pritisnuti, da ogrezne u tečnosti.

Ovako spremljena paprika može dugo da stoji, neće se užegnuti, jer ne sadrži ulje.

Izvor: Sećanja

RECEPTI ZA ZIMNICU - KUVAR DOBRE DOMAĆICE