Priprema:
Očistiti zelen i ucelo je staviti u lonac sa hladnom vodom.
Dodati piletinu isečenu na komade.
Crni luk oljuštiti, iseći na pola pa zapeći na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.
Dodati luk u vodu i staviti na jaku vatru da što pre provri pa smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Posolite i pobiberite.
Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.
Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu.
Doterajte ukus dodajući suvi začin.
Služite vruće, posuto peršunovim listom.
Ko želi, može se dodati i malo limunovog soka u svoj tanjir.
Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak.
Recept: Kika kuvarica
Izvor: Lepa&Srećna