ITALIJANSKA SVADBENA SUPA: bogato toplo predjelo "na kašiku" (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojci

400 gr pileće sitneži (leđa, krilca)
300 gr pileće džigerice
2 krupne šargarepe
1/2 korena celera
1 crveni luk
1 jaje
1 šaka mladog spanaća
1/2 šolje zvezdica za supu (pasta)
so i biber
sušeni začin
peršun i bosiljak
ulje
4 kašike parmezana

Iseckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu.

Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari.

Procedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.

Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smese i spuštajte kao knedlice u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedlice će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać.

Doterajte ukus supe a pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.

Napomena: knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezli, a zatim ih pecite u rerni na pek papiru. Dodajte u supu pred samo služenje.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna