Priprema:
Sa glavice belog luka isecite vrh, tako da se vide čenovi.
Zamotajte je u foliju i pecite u rerni oko pola sata (najbolje da je stavite uz neko jelo koje spremate poklopljeno).
Ostavite da se ohladi dok pripremate supu.
Glavicu luka očistite, iseckajte i propržite malo na ulju, da ostakleni.
Operite karfiol, iskidajte ga na cvetiće. Dodajte u luk, nastavite da pržite,, pa sipajte kurkumu.
Krompir oljuštite i isecite na kockice i dodajte u karfiol.
Dinstajte u malo vode oko deset minuta.
Celu glavicu belog luka stisnite tako da se meka unutrašnjost istisne u supu.
Ostavite da vri petanestak minuta pa sve dobro izblendirajte štapnim mikserom.
Dodajte soli i bibera po ukusu pa servirajte dekorisano peršunom.
Recept testirala: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna