Ovo je idealna čorba za koju možete iskoristiti i ostatke pečene piletine, piše Lepa & Srećna. Glavne sastojke možete da pripremite unapred i zamrznete, a onda skuvate čorbu za pola sata.
Priprema:
Zagrejte puter, dodajte brašno i polako mešajte na tihoj vatri, da brašno pobeli i zapeni.
Dodajte malo po malo pileću supu, posolite i pobiberite.
Iseckajte barenu piletinu, kratko je propržite na puteru ili ulju i dodajte u supu. Obarite grašak u slanoj vodi, ispasirajte ga u blenderu pa dodajte u supu.
Dodajte so i biber da doterate ukus pa začinite i muskatnim oraščićem.
Umutite žumanca i pavlaku i pred samo služenje dodajte u supu - ona posle toga više ne sme da provri!
Za knedle, skuvajte krompire u kori pa ih oljuštite i još tople ispasirajte.
Dodajte puter i jaja, mutite da se smesa ujednači pa dodajte brašno i parmezan.
Posolite i pobiberite smesu pa vadite knedlice kašičicom i spuštajte u ključalu slanu vodu. Gotove su čim isplivaju.
Ocedite ih i kratko propržite u vrućem ulju pa ih vadite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Držite na toplom do služenja, pa servirajte uz čorbicu.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna