- Sastojci:
- 500 g telećeg ribića
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 1 koren peršuna
- 1 mali celer
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1 kocka juneće supe
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 žumance
- peršunov list
- biber
- so
Priprema:
Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice.
Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane staklast. Dodati iseckano meso i dinstati da promeni boju.
Zatim dodati povrće, kratko propržiti i sipati malo vode. Dodati kocku supe, biber i alevu papriku, promešati i dinstati na umerenoj temperaturi.
Kada meso bude napola gotovo, sipati vodu i kuvati na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekša.
Na kašici ulja ispržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe i umešati u čorbu. Kuvati nekoliko minuta da se čorba blago zgusne.
Umutiti pavlaku i žumance i u mlazu sipati u čorbu, neprestano mešajući. Posuti seckanim peršunom, poklopiti i odmah skloniti sa šporeta. Ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja.
Izvor: Južna Srbija