Većina ljudi ima naviku da sve što ostane od ručka ostave u frižider i pojedu sutradan nakon podgrevanja ili dodavanjem novih namirnica od starog naprave sasvim novi ručak.
Ali, mnogi ne znaju da neke namirnice nakon odlaganja u frižider postaju toksične.
1. Oljušten beli luk
Kada beli luk stoji bez ljuske, lako će se na njega uhvatiti buđ, koja nipošto ne treba da završi u vašem organizmu.
2. Crni luk
Bilo da je u pitanju cela glavica ili seckani komadići, poznato je da crni luk sakuplja sve bakterije iz svog okruženja, odakle potiču i brojni narodni lekovi i verovanja. Međutim, kada se to desi, crni luk postaje toksičan za jelo.
3. Svež đumbir
Slično kao beli luk, i sveži đumbir ubrzo nakon skladištenja u frižider hvata buđ, što nikako nije dobro za zdravlje čoveka.
4. Kuvani pirinač
Verovali ili ne, pirinač je jedna od namirnica na koje se najbrže hvata buđ. Stručnjaci ne preporučuju da konzumirate kuvani pirinač nakon što je stajao u frižideru duže od 24 sata.
BONUS VIDEO
Tekst: Lepa&srećna/B.S.