DOMAĆICAMA SU SPAS U ZADNJI ČAS, STUDENTIMA BRZ I JEFTIN OBROK: Da li su nudle posne

Mnogi vole nudle, ali - da li su posne? Pročitajte!

Shutterstock

Instant nudle su omiljena hrana milionima ljudi širom sveta, a mnogi ne znaju da potiču iz Japana. Otkako su izmišljene sredinom prošlog veka, proizvode se na isti način.

Mešavina za testo se iseče u nudle, a one se skuvaju na pari, osuše, isprže da bi potpuno dehidrirale i ohlade, a zatim pakuju.

Upravo je recept za testo ono što zanima mnoge, naročito tokom posta. Budući da su ukusne, zasitne i lako se pripremaju, domaćicama su često spas "u zadnji čas". Vole ih i deca, studentima su ponekad brzo i jeftino rešenje za obrok. Ali, da li su posne?

Shutterstock  

Po pravilu se nudle prave isključivo od pšeničnog brašna bez dodatka jaja. Uz njih je spakovana i začinska smeša, ali se ukus piletine ili govedine dobija pomoću veštačke arome.

Prah koji u kesici nađete sadrži dehidrirano i samleveno povrće, a ponekad i teksturirani protein soje. U zasebnoj kesici se, kod nekih tipova proizvoda, dobija i kokosovo ulje.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lazanje u jednoj posudi  TikTok/recipebyanne