Kako bi se organizam branio od virusa, neopodna mu je, između ostalog, izbalansirana ishrana, piše Lepa&Srećna.
Najbolje nutrijente za podizanje imuniteta obezbedićemo unosom voća i povrća, bogatih vitaminima i mineralima. Smuti može biti užina između obroka, ili uz dodatak žitarica i koštunjavog voća dobra ideja za doručak. Najbolje je da slušate svoje telo i unosite ono što mu prija.
Predlažemo nekoliko recepata za smutije koje lako možete napraviti.
Smuti sa spanaćem
2 šolje spanaća, 1 šolja ceđenog soka od pomorandže, 1 velika banana, 1 jabuka, 1 kivi
U blender stavite svež spanać i sok od pomorandže, pa dobro izmiksirajte. Ukoliko je previše gusto, dodajte malo vode. Zatim ubacite preostalo iseckano voće.
Smuti sa cveklom
Sastojci:
1 cvekla, 2 šargarepe, 1 pomorandža, pola banane, šolja zelenog čaja, đumbir po ukusu
Povrće oljuštite i iseckajte, dodajte bananu, sok od pomorandže, narendan đumbir i šolju čaja, pa sve izmiksujte u blenderu. Ukoliko volite slađe, stavite i kašiku meda.
Smuti s jabukom i pomorandžom
Sastojci:
2 jabuke, 3 pomorandže, 2 veće šargarepe, kašika meda, komadić đumbira
Iseckajte jabuke, narendajte šargarepu i đumbir, iscedite sok od pomorandže. Dodajte med i sve zajedno stavite u blender ili secko.
Tekst: Vanja Ostojić
Izvor: Lepa & Srećna