- Sastojci:
- 8 kriški belog hleba
200 ml toplog mleka
1 glavica luka
1 kašičica putera
2 jaja
2 kašike brašna
so
veza peršuna
Priprema:
Isecite hleb na tanke komadiće i prelijte ih mlekom.
Oljuštite i iseckajte luk pa ga izdinstajte na puteru i ostavite da se ohladi.
U činiji umutite jaja, brašno, so, luk i peršun pa dodajte potopljeni hleb.
U duboku šerpu naspite dosta vode, posolite je i stavite da provri.
Skvasite dlanove hladnom vodom, oblikujte knedlu po knedlu (od ove mere izađe 8 do 10 knedli) i polako spuštajte knedle u ključalu vodu.
Svaka treba da se kuva oko 15 minuta. Skuvane će isplivati na površinu.
Vadite ih šupljikavom kašikom - treba da budu čvrste na dodir.
Služite uz pečenje, sa prelivom od mesa.
Napomena: umesto kriški hleba, odlično mogu da posluže i kifle. Hleb ili kifle treba da budu stare jedan dan.
Izvor: Lepa & Srećna