- Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 60 g rastopljene čokolade
- 60 g brašna
- 1/2 kašike kakao praha
- 60 g putera
- 250 g džema od kajsija
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i puter.
Na kraju umešati brašno pomešano sa kakaom.
Sve izjednačiti i sipati u veliki pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Kad se prohladi, gotovu koru podelite na 3 trake.
Premazati ih džemom od kasjija i poređati jednu preko druge, poslednju koricu ne treba premazivati.
Pritisnuti da se bolje zalepi i rashladiti.
Kolač iseći na kockice veličine minjona i preliti glazurom od čokolade.
Kad se glazura stegne, kockice staviti u papirne korpice.
Izvor: Recepti